esmaspäev, 5. detsember 2011

PIPARKOOGID :)

2 dl vahukoort
2 dl tumedat suhkrusiirupit
2 tl soodat
4 spl võid
4 dl suhkrut
1/2 – 1 pk piparkoogimaitseainet
10 dl jahu
Kuumuta vahukoor ja suhkrusiirup keemiseni. Puista sooda kõrgemasse kaussi ( või kastrulisse) ja vala kuum segu peale ( hakkab hoolega vahutama). Seejärel lisa või, suhkur ja maitseaine, sega ühtlaseks. Ning kõige viimaks jahu. Olen pannud korraga pool kogust, seganud ühtlaseks ja siis vähehaaval kõik ülejäänu. Õigeks piparkoogi taignaks muutub ta siiski paari ööga kilesse pakitult külmikus seistes. Antud kogustest tuleb umbes 1,5kg  taigent.
Küpsetada 200 kraadises ahjus 5-6 minutit.

Nipp!!!
Piparkoogitaignast saab väga häid vahvleid, kui lisada tunde järgi piima ja vedeldada taigen paraja paksusega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar